1998-1999 - Grote figuratieve schilderijen. Deze periode van anderhalf jaar was voor mij een figuratieve 'sabbatical in mijn abstracte schilderen. Er zijn nog veel werken hiervan te koop, allemaal in grote formaten. Kijk hieronder en mail me je keuze: fons-1951@outlook.com - dan houd ik het voorlopig voor je vast tot je het ter plekke komt bekijken; Fons Heijnsbroek.

uit 1998 tot 1999 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

'Monument van 4 Europese krachten' - een groot figuratief doek; * Gratis kunst, nog beschikbaar

1998

'Monument van 4 Europese krachten' - een expressief olieverf-schilderij als een hommage aan vier kunstenaars die mij sterk inspireerden: de schilders Jacob Ruysdael, Lovis Corinth en Chaim Soutine, en de beeldhouwer Marini.


.
* nog beschikbaar

'Mother Mer / moeder Zee' - een groot figuratief doek; * Gratis kunst, nog beschikbaar

1999

'Mother Mer / Moeder Zee' - een verbeelding van de grote scheppende kracht (Maria als Godin van de zee), hier in een montage vanuit een krantenfoto van een Russische vrouw (krantenfoto vergroot op sheets), en katoenstempels van vissen bovenin.


.
* nog beschikbaar

'They talk about truth' - een groot figuratief doek; * Gratis kunst / nog beschikbaar

1998

'They talk about truth' - schilderij is gebaseerd op sjamanistiese reizen, waarin voorstellingen zich naar me presenteerden, vaak in talen en beelden die ik niet direct begreep en moest ontcijferen.

.
* nog beschikbaar

'Second birth / Tweede geboorte' - een groot figuratief doek; * Gratis kunst, nog beschikbaar

1999

'Second birth / Tweede geboorte' - dit schilderij heb ik vanuit inspiratie met de symbolische portretten van Edvard Munch geschilderd, motief: tweede geboorte. (In het schilderij is plastic en flexibele spiegel gemonteerd / gelijmd)


.
* nog beschikbaar

'Being there - portret van Sint Franciscus' - een groot figuratief doek; * Gratis kunst, gereserveerd

1998

'Being there - portret van Sint Franciscus'  - een groot figuratief doek met veel montages uit andere werken gesneden gemaakt; ook hierin is een schetsje van mijn oude schildersvriend Paul Werner verwerkt, en een aantal katoenstempels. 

.
* gereserveerd, per 17 sept 2019

'VĆ¼llenbragt / Volbracht' - een groot figuratief doek; * Gratis figuratieve kunst, nog beschikbaar; Fons Heijnsbroek

1998

De kerk van Winterswijk bezit oude muurschilderingen vanaf de 13e eeuw. Ik trof er het woord Vüllenbragt op de muur, en een prachtig christus-kopje hoog aan het plafond. Dit schilderij benaderde ik als een montage. Mijn oude vriend Paul Werner schetste de vogeltjes voor me.

.
* gratis figuratieve kunst; beschikbaar per 26 sept. 2019
Fons Heijnsbroek

'Maria en een vis' - schilderij op papier, groot figuratief werk; * Gratis kunst, nog beschikbaar; Fons Heijnsbroek

1998

'Maria en een vis' - schilderij op papier, groot figuratief werk, een collage van beeld-elementen, in olieverf geschilderd op geprepareerd dik papier 

.
* gratis kunst, nog beschikbaar
Fons Heijnsbroek

'In de nabijheid van Johannes (de Doper)' - een groot figuratief doek; * Gratis kunst, niet meer beschikbaar

1999

'In de nabijheid van Johannes (de Doper)' - ik kocht een icoon van Johannes de Doper, gemaakt door mijn vriend Jan, naamgenoot van Johannes. Daarom heb ik enkele portretjes van Jan gerangschikt in de nabijheid van Johannes, de Woestijnman.

.
* niet meer beschikbaar

'Ook zij was immigrante' - een groot figuratief doek; * niet meer beschikbaar

1998

'Ook zij was immigrante' - een groot doek, opgedragen aan mijn oma die rond 1915 van haar afgesloten (geboorte-)eiland Goeree Overflakkee verhuisde naar het grote Rotterdam (zie het 'Witte huis' in het schilderij).* niet meer beschikbaar

'Me and my Angels' - een groot figuratief doek; * Gratis kunst, niet beschikbaar

1999

'Me and my Angels' - een schilderij als 'zelfportet', een poging om de meerdere aanwezigheden rondom onze eigen persoon te verbeelden op een moderne manier, met veel montage, gelaagdheid en reflectie.


.
* niet beschikbaar