Hier vindt u Sky-walk designs, die ik samen met mijn zoon Arjan ontwikkelde in 2011-2012. Onze ontwerpen waren bedoeld voor een te maken Skywalk op de locatie tussen de twee Maasvlaktes, of aan het Malieveld in Den Haag. Het zijn onze 'zwevende' ontwerpen van een beloopbaar Lucht Pad - een wandelpad van c. 90 meter hoog in de lucht hangend. Ontwerp: Fons Heijnsbroek & Arjan Heynsbroek, 2012 - Wie durft het ooit te bouwen?

uit 2012 tot 2016 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

gezicht van bovenaf op twee grote bochten van het lucht-wandelpad

2012

Een kijk op twee bochten van de Skywalk, voorstel locatie: de Maasvlakte havens Rotterdam. Elk van de 3 staande pyloons draagt met zijn kabels min of meer één volledige bocht van het wandelpad.
 
Hier is goed zichtbaar dat de kabels door de transparante behuizing van het wandelpad heen gaan en zo door de wandelaars op het pad letterlijk kunnen worden aangeraakt. 

Het looppad bevindt zich op circa 80 a 100 meter hoogte en gaat plaatselijk licht naar boven of beneden, wat hier duidelijk te zien is.
De totale lengte aan wandelpad is ongeveer 800 meter.

(ontwerp: Fons Heynsbroek & Arjan Heynsbroek, 2012; eregistreerd bij BIOP: Benelux-Bureau voor de intellectuele Eigendom.

Van bovenaf gezien: de constructie van het lucht-wandelpad boven de Maasvlakte

2012

Vanuit dit boven-aanzicht van het hangende lucht-pad is goed te zien dat de hangkabels door de constructie van het overdekte looppad heen gaan. Waardoor het wandelpad zowel naar boven als naar beneden toe op een vaste positie gehouden wordt.

Ook is hier duidelijk te zien dat het pad plaatselijk van breedte wisselt van 4 tot ruim 10 meter breed. Hierdoor krijgt het wandelpad een organisch verloop en een dynamische elegantie.

De vele bochten van de skwalk zullen het wisselende daglicht actief reflecteren door de gebogen vormen en de open strcutuur, die ook voor de bezoekers binnen het licht doorlaat.


ontwerp: Fons Heynsbroek & Arjan Heynsbroek, 2012; - geregistreerd bij BIOP: Benelux-Bureau voor de intellectuele Eigendom.

 

Kijk op de dichte onderkant van het wandelpad van de Skywalk op de Maasvlakte Rotterdam

2016

Hier is goed te zien dat de bodem van het lucht-wandelpad ondoorzichtig zal zijn (dus, geen lopen op glas) en de zijwanden en de bovenkant van een doorzichtig materiaal, waarschijnlijk warmtewerend glas.
Wanneer de zijwanden en bovenkant van het luchtpad van Solarglas worden, wordt de Skywalk ook een kleine energie-centrale. ok de twee overlappingen van het cirkelende wandelpad zijn hier duidelijk zichtbaar.
Het looppad bevindt zich op circa 80 tot 100 meter hoogte van de grond en gaat plaatselijk licht naar boven of beneden. (
ontwerp: Fons Heynsbroek & Arjan Heynsbroek, 2012; - (geregistreerd bij BIOP: Benelux-Bureau voor de intellectuele Eigendom)

Totale constructie van de Skywalk, met drie schuinstaande pylonen en een hangend overdekt luchtpad

2012

Constructie van de Skywalk, ten voete uit! Zowel naar boven als naar onder toe is het wandelpad over zijn totale lengte van 800 meter gefixeerd. Het hangende pad zit dus vast met kabels, zowel aan de top van de drie pylonen, en aan de grond.

In deze constructie-schets is goed te zien dat het hangende wandelpad een veel grotere omtrek heeft dan het gebied op de grond tussen de staande pylonen; de totale lengte van het wandelpad is daardoor ruim 800 a 900 meter. 

Zo kan de Maasvlakte en de havens vanuit allerlei verschillende gezichtshoeken bekeken worden. En natuurlijk ook het binnenlopen en uitvaren van de zeeschepen bij Hoek van Holland.


ontwerp: Fons Heynsbroek & Arjan Heynsbroek, 2012 (geregistreerd bij BIOP: Benelux-Bureau voor de intellectuele Eigendom).

 

gezicht van onder op de complete constructie van het lucht-wandelpad; voorstel Sky-walk, Rotterdamse havens

2012

Vanuit dit beneden-aanzicht van het lucht-wandelpad is goed de dynamiek van het wandelpad te zien met zijn wisselende aanbod van verschillende gezichtshoeken op het gebeuren in de Rotterdamse haven.

De zijwanden en het dak zullen van warmtewerend glas zijn; en het liefste ook bestaan uit Solar window-glas dat zonlicht omzet in energie en toch kristal-helder blijft.

Ook is duidelijk te zien dat het lucht-pad plaatselijk van breedte wisselt van 4 tot ruim 10 meter breed; hierdoor krijgt de lange lijn van het pad een organisch karakter en dynamische energie.


ontwerp: Fons Heynsbroek & Arjan Heynsbroek, 2012; (geregistreerd bij BIOP: Benelux-Bureau voor de intellectuele Eigendom)
 

Bovenkant van de skywalk - voorstel voor Rotterdamse havens, Maasvlakte 2.

2012

Zowel naar boven als naar onder toe is het wandelpad over zijn totale lengte van 800 meter gefixeerd en zit dus vast met kabels, zowel aan de top van de drie pylonen en aan de grond.

In deze constructie-schets is goed te zie dat het hangende wandelpad plaatselijk licht omhoog of omlaag gaat om het een dynamisch karakter te geven voor de bezoeker / wandelaar, zowel horizontaal als verticaal. 


ontwerp: Fons Heynsbroek & Arjan Heynsbroek, 2012 - (geregistreerd bij BIOP: Benelux-Bureau voor de intellectuele Eigendom)

 

Gezicht van beneden gezien, op een buitenbocht van het horizontale pad; sky-walk voorstel voor Maasvlakte

2012

Hier is goed te zie dat het naar buiten hangende wandelpad een veel grotere omtrek heeft dan het gebied van de staande pylonen zou mogelijk maken.

Het zweneknde wandel-pad bevindt zich op circa 80 meter hoogte en gaat plaatselijk licht naar boven of beneden. De totale lengte aan wandelpad is ongeveer 800 a 900 meter.

(
ontwerp: Fons Heynsbroek & Arjan Heynsbroek, 2012 - geregistreerd bij BIOP: Benelux-Bureau voor de intellectuele Eigendom)

 

gezicht op de twee kruisingen van het lucht-wandelpad in de skywalk

2012

Hier een ingezoomd zicht op de twee kruisingen van het wandelpad. Nog niet besloten is of de twee lagen van de kruisingn met elkaar constructief worden verbonden of niet.

De lijnen van de bochten en de lichte hellingen / dalingen in het looppad geven een dynamische uitstraling. De totale lengte aan wandelpad in de skywalk is ruim 700 meter.
(
ontwerp: Fons Heynsbroek & Arjan Heynsbroek, 2012 geregistreerd bij BIOP: Benelux-Bureau voor de intellectuele Eigendom)

Led-licht-kunst design - de skywalk bij avond; boven de havens van Rotterdam

2012

Een mogelijke led-licht-kunst impressie op de kleur oranje van de Skywalk boven de twee Maasvlaktes, bij avond. 
Ons skywalk design-voorstel is ideaal te gebruiken als locatie voor led-lichtkunst s'avonds en s'nachts.